Skip to content

autoruiten tinten met glasfolie

experts in glasfolie

Bij GlassTinter zijn we experts in het tinten van je autoruiten. In onze stofvrije faciliteit in Emmen voorzien we dagelijks auto’s van glasfolie. We leggen de lat hierin erg hoog. Persoonlijke aandacht voor onze klant, hoge kwaliteit en een eerlijk prijs vinden we belangrijk. Ben je op zoek naar een bedrijf dat ramen kan tinten voor een scherpe prijs? Ons comfort pakket is scherp geprijsd.

Wil je een high-end product dat erg veel lijkt op origineel getint glas? Kies dan voor ons plus pakket.

digitaal gesneden glasfolie

We snijden alle autoruit folies met de computer. Hierbij maken we gebruik van het XPEL Digital Access Program. Met DAP hebben we een database ter beschikking met meer dan 90.000 patronen van voertuigen. Deze patronen gebruiken we om glasfolies digitaal te snijden met onze snijmachine. Door de patronen machinaal te snijden ontstaat een tint product met een unieke pasvorm. Tevens is het daardoor niet meer nodig om messen te gebruiken bij montage van de folie. Geen kans op krasjes en lelijke handgesneden randjes!

image
Dot-matrix afwerking voor afwerking van de dots bij het tinten of blinderen van autoruiten

dot matrix afwerking

De meeste auto’s hebben een zwarte rand om de vaste ruiten. Achter deze rand zit de ruit bevestigd aan de carrosserie door middel van ruitenlijm. Deze zwarte rand dekt de kitrand af.

De overgang van de zwarte rand naar het heldere gedeelte is vaak voorzien van een stippelrand, de zogenaamde dot-matrix rand. Ook wel raster-rand genoemd. Deze rand bestaat uit hele kleine stipjes/dotjes. Wanneer we hierover glasfolie monteren, ontstaat er tussen deze dots een luchtkanaaltje.

Na het tinten, wanneer de folie geheel gedroogd is ziet men aan de buitenzijde van het glas dit kanaaltje als een zilvergrijze rand. Voor de één totaal niet storend, voor de ander een doorn in het oog.

Met de folie die we gebruiken voor ons plus pakket kunnen we deze rand afwerken. Niet wegwerken, maar afwerken. Hierdoor vermindert het luchtkanaaltje enorm. Door dit randje af te werken komen we heel dicht in de buurt van origineel getint glas.

uv wering

Ultraviolet, afgekort UV genoemd, is elektromagnetische straling net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is. De golflengte van ultraviolette straling ligt tussen 100 en 400 nanometer. Ultraviolette straling is schadelijk voor vele organismen (waaronder de mens).

In verband met de effecten van ultraviolet licht op mens en milieu wordt onderscheid gemaakt tussen UV-A, UV-B. UV-A is ultraviolette straling met een golflengte tussen ca. 315 en 400 nm (“lange golven”). UV-B heeft een golflengte tussen 280 en 315 nm.

Ook achter glas kan men uv-schade oplopen. Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, houdt glas de schadelijke UVA-stralen niet tegen. 50% van deze straling komt door glas heen. Zowel op kantoor, in huis als in de auto kan de huid daardoor beschadigd raken.

XPEL PRIME glasfolies blokkeren meer dan 99% UV-A en UV-B straling. Dit staat gelijk aan een zonnebrand crème met factor 1000!

IMG_1966
IMG_7948

privacy

Onttrek uw waardevolle bezittingen aan het zicht van voorbijgangers en medeweggebruikers.

Veel bedrijfswagens zijn uitgerust met gereedschappen. Veelal kostbaar en onmisbaar. In personenwagens die zakelijk gebruikt worden liggen vaak documenten, met daarop persoonsgegevens, klantgegevens of andere gevoelige informatie. Door de ramen van deze voertuigen te tinten onttrekt u het eerste zicht aan deze zaken. Daarnaast heeft glasfolie een scherf-bindende eigenschap bij ruitbreuk, waardoor het lastiger wordt om in een auto in te breken.

direct contact opnemen

×